iQue – Probleemoplossingen

Hoe update ik de firmware van mijn barbecue?

Om de firmware van uw iQue Controller bij te werken:

1. Open uw iQue-app.

2. Klik op het iQue-pictogram in de onderste balk van de app. Hier worden uw iQue-apparaten vermeld.

3. Klik op het INSTELLINGEN-pictogram in de rechterbovenhoek van het overeenkomstige iQue-apparaat om toegang te krijgen tot de apparaatinstellingen.

4. Tik op de knop “Check Firmware Update” en vervolgens op “Start”. Wacht 3 – 5 minuten met downloaden en installeren. BLIJF OP DIT SCHERM GEDURENDE DE HELE UPDATE. Als u de app sluit of het mobiele apparaat in de sluimerstand laat gaan, stopt de update en resulteert dit in een mislukte firmware-update. We raden u aan de time-outfunctie “Screensaver” van uw mobiele apparaat uit te schakelen tijdens het updaten van de firmware. Plaats uw smartapparaat op het pelletreservoir van uw pelletbarbecue voor een soepele update.

5. Wanneer de firmware-update is voltooid, wordt de nieuwe firmwareversie weergegeven.

Als dit proces onvolledig is, sluit u de iQue-app, opent u deze opnieuw en gaat u opnieuw door 1 – 5.

Waarom kan ik geen Bluetooth-verbinding tot stand brengen?

Tijdens de installatiefase gebruikt de iQue-app een Bluetooth-verbinding om naar uw barbecue te scannen. Als de iQue-app tijdens de installatie geen verbinding maakt via Bluetooth, controleer dan het volgende:

1. Zorg ervoor dat u zich binnen het bereik van de grill bevindt.

2. Controleer in de INSTELLINGEN van uw mobiele apparaat of Bluetooth is ingeschakeld. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, zoek dan online naar instructies die specifiek zijn voor uw smartapparaat.

3. Blijf in het instellingenscherm van de iQue App terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht. Als u gedurende deze tijd het installatiescherm verlaat, wordt de verbinding beëindigd en mislukt deze.

4. Volg de reeks ‘Apparaat toevoegen’ nauwkeurig. Elk iQue-apparaat heeft een unieke code die alleen op de controller van de barbecue wordt weergegeven terwijl deze verbinding maakt met de app.

5. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, gaat het Bluetooth-pictogram op de controller van de grill branden.

Waarom kan ik geen verbinding maken met mijn WiFi-netwerk?

Als de iQue-app geen verbinding kan maken met uw WiFi-netwerk, controleer dan het volgende:

1. Kijk naar het bedieningsscherm op uw barbecue. Het WiFi-pictogram licht blauw op wanneer de barbecue en de app succesvol zijn verbonden.
2. Tijdens de installatie worden alleen 2,4GHz WiFi-netwerken als opties weergegeven. De iQue-app verbindt uw apparaat niet met een 5GHz-netwerk.
3. De WiFi-verbinding mislukt als de iQue-app tijdens de installatie wordt verstoord. Dit kan gebeuren als de app wordt gesloten tijdens de installatie of als uw mobiele apparaat in de sluimerstand gaat, zelfs als er al een WiFi-verbinding bestond. Sluit de app af en start het installatieproces opnieuw. Blijf tijdens de gehele installatie in de iQue-app om uw WiFi-verbinding te behouden.
4. Als de iQue-app nog steeds niet met uw WiFi-netwerk kan worden gekoppeld, is de time-out tijdens de eerste installatie te wijten aan een onjuist WiFi-wachtwoord. Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn.

Waarom worden er tijdens het barbecueën geen meldingen weergegeven op mijn mobiele apparaat?

De iQue App is ontworpen om uw mobiele apparaat te waarschuwen wanneer:

– Een doeltemperatuur van de hoofdthermometer werd bereikt
– De doeltemperatuur van een vleessonde werd bereikt
– Een timer is voltooid

Als de meldingen op het scherm niet verschijnen op uw mobiele apparaat:

1. Open de iQue app. Tik op het PROFIEL pictogram in de rechterbovenhoek.
2. Selecteer “Meldingsinstellingen”.
3. Sta in de instellingen van uw mobiele apparaat nieuwe verbindingen toe en schakel meldingen voor de iQue-app in. Om de MELDINGSINSTELLINGEN van uw mobiele apparaat te wijzigen, zoekt u online naar instructies die specifiek zijn voor uw apparaat.

Waarom kan ik de temperatuur niet meer aanpassen of instellen via mijn app?

Dit gebeurt bij oudere modellen wanneer de firmware verouderd is. Om uw firmware bij te werken en de iQue-bedieningen te vernieuwen, volgt u de stappen in het onderdeel “Hoe update ik de firmware van mijn barbecue?”.

Waarom kan ik de instellingen van mijn barbecue niet meer zien in de app?

Om de instellingen via de iQue-app aan te passen, zet u uw barbecue handmatig AAN.

Hoe voeg ik een iQue-apparaat toe aan mijn app?

Om toe te voegen aan uw iQue-apparatenlijst:

1. Open de app en ga naar het HOME-scherm.
2. Selecteer het iQUE-pictogram in de onderste balk.
3. Tik op het pictogram “+” en volg de aanwijzingen op het scherm.

Hoe verander ik tussen °C en °F?

Er zijn twee manieren om dit te doen.

Om te wisselen tussen °C en °F, houdt u eenvoudigweg het INSTELLINGEN-pictogram 5 seconden ingedrukt. De weergave-eenheden op het scherm schakelen van de ene meeteenheid naar de andere.

Dit kun je ook doen in de app. Klik in uw lijst met apparaten in de iQue-app op het INSTELLINGEN-pictogram in de rechterbovenhoek. Vanaf hier kunt u eenvoudig schakelen tussen °C en °F.

Hoe wijzig ik de barbecue temperatuur?

Een doeltemperatuur instellen of wijzigen via de iQue App:

1. Open de app en ga naar het HOME scherm.
2. Selecteer het iQue picogram in de onderste balk.
3. Tik in de lijst met iQue apparaten op de barbecue die je wilt wijzigen.
4. Er verschijnt een blauwe ring rond de barbecue temperatuurcirkel.

4A. Om een voorgeprogrammeerde temperatuur in te stellen, gebruikt u de sneltoetsen in de onderste balk:
WARM = 93°C
SMOKE = 107°C
ROAST = 176°C
GRILL = 315°C

4B. Een aangepaste temperatuur:
Gebruik de knoppen + en – onder het temperatuurdisplay om de temperatuur te verhogen/verlagen.
Om de temperatuur in stappen van 1°C aan te passen: TIK op de +/- toetsen.
Om de temperatuur snel te verhogen/verlagen: HOUD de +/- toetsen ingedrukt.

5. Wanneer het commando is geaccepteerd, pulseert de blauwe ring rond het temperatuurdisplay.
6. Om temperatuurupdates op uw mobiele apparaat te ontvangen, zorgt u ervoor dat uw iQue App-meldingen zijn ingeschakeld in het menu INSTELLINGEN van uw smartapparaat.