Er hoopt zich een zwarte, olieachtige roet op op mijn braadroosters en, nog belangrijker, op mijn eten. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

De zwarte aanslag is een teken dat uw venturibuizen op uw brander mogelijk verstopt zijn, waardoor er niet voldoende gas- en luchtstroom naar de branders kan stromen.

Een andere mogelijke reden is dat uw barbecueroosters een grondige reiniging nodig hebben. Om dit te corrigeren, volgt u deze eenvoudige stappen:

1. Verwijder de branders wanneer deze zijn afgekoeld en inspecteer de poorten. Als de poorten verstopt zijn, reinig deze dan met een zachte borstel. Als alternatief kunt u het vuil verwijderen door de verstopte gaten open te prikken met een paperclip (of een ander stuk gereedschap dat klein genoeg is – boor of vijl nooit de openingen, het vergroten ervan zal uw brander beschadigen).

2. Maak vervolgens de venturibuizen van de brander schoon. Gebruik een venturiborstel of pijpenrager en duw deze al draaiend door de gehele buis. Trek de borstel eruit en onderzoek of er vuil aanwezig is. Houd er rekening mee dat spinnen worden aangetrokken door de gaslucht en zich mogelijk in uw venturibuizen hebben gevestigd. 

3. Er kan zich ook vetophoping op de bodem van de kuip bevinden. Om dit op te lossen, verwijdert u de braadroosters en de Flav-R-Wave™ warmteverdelers. Gebruik een roestvrijstalen reinigingsborstel en schrob de bodem van de kuip om vuil los te maken. Voor een grondige reiniging gebruikt u een industriële stofzuiger om eventuele as en vuil te verwijderen.