Mijn barbecue ervaart overmatige opflakkeringen. Wat is de oorzaak?
Voedselresten kunnen in contact komen met de hete vlammen van de brander, waardoor een opflakkering ontstaat. Sommige opflakkeringen zijn normaal, maar overmatige opflakkeringen worden meestal veroorzaakt door een ophoping van vet. Volg deze eenvoudige stappen:
1. Wanneer de barbecue is afgekoeld, verwijdert u de Flav-R-Wave™ warmteverdelers, borstelt u deze af met een roestvrijstalen reinigingsborstel en plaatst u deze vervolgens terug op zijn plaats.
2. Zorg ervoor dat de bodem van de barbecuekuip vrij blijft van vet en kookresten, inclusief uw vetopvang. Voor een grondige reiniging schraapt u de zijkanten en de bodem van uw barbecuekuip met een schraper of barbecueborstel en gebruikt u vervolgens een industriële stofzuiger om eventuele as en vuil te verwijderen.
Als uw barbecue is uitgerust met de robuuste, omkeerbare gietijzeren braadroosters van Broil King, plaatst u de roosters met de kanaalzijde naar boven wanneer u vettere stukken vlees grilt. Dit zal helpen om meer sappen direct bij het kookrooster op te vangen en te verdampen. De uiteinden van de roosters zijn zo gevormd dat overtollige sappen kunnen wegvloeien zonder opflakkeringen te veroorzaken.