Hoe onderhoud ik mijn gietijzeren braadroosters?

Het is belangrijk om uw gietijzeren braadroosters periodiek in te oliën. Dit voorkomt dat voedsel blijft plakken, gaat roesten tegen en verlengt de levensduur van uw roosters voor vele jaren. Het oliën van uw gietijzeren braadroosters is snel en eenvoudig te doen. Volg deze eenvoudige stappen:

Het inoliën van niet gietijzeren braadroosters:
1. Voordat u voor de eerste keer op uw barbecue gaat koken, wast u de roosters met een licht afwasmiddel en water. Spoel af en droog vervolgens met een handdoek. Laat de roosters nooit aan de lucht drogen en was ze nooit in de vaatwasser.

2. Verdeel een dunne laag bakolie over het gehele oppervlak van de gietijzeren roosters met een invetborstel of olieverstuiver. Zorg ervoor dat het hele oppervlak, inclusief alle hoeken, grondig is gecoat.
We raden aan een OLIE met een HOOG ROOKPUNT te gebruiken, zoals een van deze biologische koudgeperste bakoliën.

Avocado olie – rookpunt (260°C / 500°F)

Rijstolie – rookpunt (255°C / 500°F)

Koolzaadolie – rookpunt (204°C /400°F)

Gebruik geen gezouten vet zoals margarine of boter. Kooksprays met antiaanbaklaag zijn minder effectief omdat ze bij laag vuur verbranden.

3. Nu u olie op uw nieuwe gietijzeren braadroosters heeft aangebracht, steekt u de barbecue aan en laat u deze gedurende 30 minuten op Med/Low (200°C) branden. De olie bakt inn en creëert een antiaanbaklaag. Zet de bedieningsknoppen UIT. Nadat de roosters zijn afgekoeld, zijn ze klaar voor gebruik.

Gietijzeren braadroosters opnieuw inoliën:

Het is altijd het beste om uw braadroosters schoon te maken en opnieuw in te oliën nadat u klaar bent met barbecueën. Dus voordat u uw barbecue uit zet, volgt u deze eenvoudige stappen:

1. Draai, terwijl het deksel open is, de bedieningsknoppen naar de MEDIUM HOGE positie. Sluit het deksel en wacht tien minuten. Dit zal helpen overtollige voedselresten en oliën te verbranden. Open vervolgens het deksel en draai de bedieningsknoppen naar de uit-stand. Reinig uw roosters door overtollig voedsel en olie te verwijderen met een hoogwaardige roestvrijstalen reinigingsborstel of een houten barbecueschraper.

2. Verdeel een dunne laag olie over het gehele oppervlak van de gietijzeren roosters met een invetborstel of olieverstuiver.

Uw gietijzeren braadroosters opbergen:

Wanneer uw barbecue langere tijd niet wordt gebruikt, bewaart u uw gietijzeren braadroosters op een droge, warme plaats. Door schone, droge bakroosters te bestrijken met bakolie (op kamertemperatuur) ontstaat er een extra beschermingslaag tegen roest.