Mijn gietijzeren braadroosters zijn roestig. Wat moet ik doen?
Uw braadroosters kunnen gaan roesten als ze niet goed zijn ingeolied of onderhouden. Volg deze stappen om de roest te verwijderen en uw roosters opnieuw te oliën.
1. Draai, terwijl het deksel open is, de bedieningsknoppen naar de MEDIUM HOGE positie. Sluit het deksel en wacht tien minuten. Dit zal helpen overtollige voedselresten en oliën te verbranden. Open vervolgens het deksel en draai de bedieningsknoppen naar de uit-stand. Maak uw roosters schoon door overtollig voedsel en olie te verwijderen met een roestvrijstalen barbecueborstel. OPMERKING: Wij raden aan om alleen een roestvrijstalen borstel te gebruiken voor het reinigen van uw roosters. De roestvrijstalen borstelharen zijn duurzaam en het meest effectief om voedselresten snel en eenvoudig van uw roosters te verwijderen.
2. Verdeel een dunne laag bakolie over het gehele oppervlak van de gietijzeren braadroosters met een invetborstel of olieverstuiver. Zorg ervoor dat het hele oppervlak, inclusief alle hoeken, grondig is gecoat. OPMERKING: Wij raden u aan groente-, olijf-, canola-, zonnebloemolie of plantaardig bakvet te gebruiken. Gebruik GEEN gezouten vet zoals margarine of boter. Ze branden op een zeer lage temperatuur af en beschermen de roosters niet.
Uw gietijzeren roosters opbergen:
Wanneer uw barbecue langere tijd niet wordt gebruikt, bewaart u uw gietijzeren braadroosters op een droge, warme plaats. Door schone, droge braadroosters te bestrijken met bakolie (op kamertemperatuur) ontstaat er een extra beschermingslaag tegen roest.