Temperatuur

Hoe verander ik tussen °C en °F?

Er zijn twee manieren om dit te doen.
Om te wisselen tussen °C en °F, houdt u eenvoudigweg het INSTELLINGEN-pictogram 5 seconden ingedrukt. De weergave-eenheden op het scherm schakelen van de ene meeteenheid naar de andere.
Dit kun je ook doen in de app. Klik in uw lijst met apparaten in de iQue-app op het INSTELLINGEN-pictogram in de rechterbovenhoek. Vanaf hier kunt u eenvoudig schakelen tussen °C en °F.

Wat is de minimale en maximale bedrijfstemperatuur van mijn pelletbarbecue?

De Broil King Pelletbarbecue werkt comfortabel tussen 107°C en 316°C in optimale omstandigheden.

Hoe lang duurt het voordat de ingestelde temperatuur wordt bereikt ?

Afhankelijk van de temperatuur die u heeft geselecteerd, kan het 30 – 45 minuten duren om uw barbecue voor te verwarmen.

Er zijn factoren die uw voorverwarmingstijd kunnen beïnvloeden, zoals de netheid van de brandpot, de kwaliteit of staat van uw pellets en de buitentemperatuur.

De eerste verwarmingscyclus zorgt ervoor dat de temperatuur in de barbecue hoger wordt (15 – 25°C) dan uw ingestelde temperatuur. Na een paar minuten zorgt de ingebouwde PID-controller ervoor dat de barbecue afkoelt en terugkeert naar de door u geselecteerde temperatuur (binnen 5°C, of zelfs nog minder onder ideale omstandigheden).

Hoe groot zijn de temperatuurschommelingen nadat ik mijn doeltemperatuur heb ingesteld?

De eerste verwarmingscyclus, die tussen de 30 – 45 minuten duurt, zorgt ervoor dat de temperatuur in de barbecue hoger (15 – 25°C) stijgt dan uw ingestelde temperatuur. Na een paar minuten zorgt de ingebouwde PID-regelaar ervoor dat de barbecue afkoelt en terugkeert naar de door u geselecteerde temperatuur (binnen 5°C, of minder onder ideale omstandigheden).

Externe factoren, zoals het openen van het deksel of extreme weersomstandigheden, kunnen temperatuurschommelingen veroorzaken. Als de temperatuur daalt of schommelt, is de ingebouwde PID-regelaar ontworpen om dit te compenseren en de barbecue terug te brengen naar de doeltemperatuur.

Als de temperatuur waarop uw barbecue werkt en de temperatuur op het scherm niet overeenkomen, moet u mogelijk uw thermometersonde opnieuw kalibreren of vervangen.

Houd er rekening mee dat de temperatuur die wordt weergegeven op de controller van de pelletbarbecue een berekend gemiddelde is en waarschijnlijk niet overeenkomt met de meeste afzonderlijke controles van het daadwerkelijke braadoppervlak.

Hoe wijzig ik de doeltemperatuur tijdens het barbecueën?

Voor Crown- modellen:

Gebruik de sneltoetsen (SMOKE/ROAST/GRILL) of druk op de pijlen omhoog/omlaag en druk vervolgens op de INSTELLINGEN-knop om de temperatuur vast te zetten.

Voor Regal modellen:

Draai de knop naar de gewenste temperatuur en druk vervolgens de knop in. Voor fijne aanpassingen drukt u de knop in en draait u hem terwijl u deze ingedrukt houdt, om de temperatuur in stappen van 1 graad te wijzigen.
De temperatuur op het scherm knippert een paar keer om aan te geven dat deze is ingesteld.
Zodra de temperatuur is ingesteld, keert het scherm terug naar het weergeven van de huidige temperatuur van uw barbecue en voert deze brandstof aan om de nieuwe ingestelde temperatuur te bereiken.

Hoe stel ik een doeltemperatuur in voor vleessonde 1 en 2?

1. Om een nieuwe doeltemperatuur voor uw vleesthermometers in te stellen, drukt u eerst op de INSTELLINGEN-knop: één keer voor SONDE 1 of twee keer voor SONDE 2. Op het bedieningsscherm begint het vak linksonder (voor SONDE 1) of het vak rechtsonder (voor SONDE 2) te knipperen.

Voor Crown modellen:

Druk op de pijlen omhoog/omlaag en druk vervolgens op de INSTELLINGEN-knop om de temperatuur vast te zetten.

Voor Regal modellen:

Draai de knop naar de gewenste temperatuur en druk vervolgens de knop in.
Voor fijne aanpassingen drukt u de knop in en draait u hem terwijl u hem ingedrukt houdt om de temperatuur in stappen van 1 graad te wijzigen.

3. De temperatuur op het scherm knippert een paar keer om aan te geven dat deze is ingesteld.

4. Zodra de temperatuur is ingesteld, geeft het scherm weer de huidige temperatuur van uw barbecue weer.