Probleemoplossingen

Waarom draait mijn ventilator niet?

De connectoren kunnen los zitten of zijn niet aangesloten.

Om de draden te controleren, verwijdert u de 4 schroeven aan de voorkant van de controller en inspecteert u vervolgens de verbindingsdraden tussen de controller en de ventilator op schade.

Zorg er vervolgens voor dat niets de ventilator of de stroomdraden van de ventilator blokkeert. Af en toe kan de bedrading verschuiven en de ventilatorbladen belemmeren. Dit resulteert in een “tikkend” geluid wanneer de ventilator een draad raakt.

Een “zoemend” of “pulserend” geluid is normaal als de barbecue is ingesteld op temperaturen lager dan 110 °C.

Wat moet ik doen als ik tijdens het barbecueën geen pellets meer heb?

Houd tijdens het barbecueën het pelletniveau in de gaten en vul het reservoir op elk moment tijdens het koken bij. Houd er bij het toevoegen van nieuwe pellets rekening mee dat de schroef 15 – 20 minuten nodig heeft om de pellets van het reservoir naar de brandpot te verplaatsen.

Zodra de barbecue geen pellets meer heeft, daalt de temperatuur: als de barbecue gedurende 30 minuten onder de 82°C blijft, wordt hij automatisch uitgeschakeld.

Zodra de timer is gestart, is het mogelijk om nieuwe pellets erin te gooien en door te gaan met grillen, MAAR de zware, golvende rook die ontstaat tijdens het opnieuw opstarten kan zeer intens zijn en is niet ideaal om te koken.

In plaats daarvan kunt u het beste uw voedsel van de barbecue afnemen, de grill UIT en vervolgens weer AAN zetten. Laat hem een nieuwe opstartcyclus doorlopen, plaats uw eten terug op de barbecue en ga verder met koken.

Waarom wordt mijn pelletbarbecue op mysterieuze wijze uitgeschakeld?

1. Als uw barbecue binnen enkele ogenblikken na het inschakelen wordt uitgeschakeld, kan de aardlekschakelaar worden geactiveerd. Zorg ervoor dat uw barbecue is aangesloten op een speciaal circuit (en dat er niets anders is aangesloten) en dat er geen andere grote apparaten op hetzelfde circuit zijn aangesloten.

2. De veiligheidsvoorzieningen die in uw pelletbarbecue zijn ingebouwd, schakelen deze ook automatisch uit als:

A. De temperatuur van 82°C na 30 minuten niet bereikt wordt.
B. De brandstof op is en de temperatuur gedurende 30 minuten daalt of langer onder de 82°C is.

In beide gevallen bestaat deze uitschakelmodus om schade aan de barbecue, veroorzaakt door een fout in de brandstoftoevoer, te voorkomen. Deze veiligheidsvoorzieningen voorkomen dat pellets zich ophopen in de brandpot en verbranden.
Om dit te voorkomen, controleert u uw brandstofniveaus om ervoor te zorgen dat uw pelletbarbecue niet zonder brandstof komt te zitten. Zorg er ook voor dat u de juiste opstartprocedures volgt om een schone verbranding te bereiken en een valse start te voorkomen. In extreem koude omstandigheden kan het langer dan 30 minuten duren om de barbecue op te warmen tot 82°C. In dat geval schakelt u na 20 minuten uw grill uit en weer in om de veiligheidsuitschakeltimer opnieuw in te stellen.

3. Uw apparaat heeft mogelijk waterschade. Een pelletbarbecue is een elektrisch apparaat voor buitengebruik en kan problemen ondervinden als het verzadigd is met water. Als uw brandpot doordrenkt is met regenwater, kan dit ervoor zorgen dat de hot rod kortsluiting maakt en een stroomonderbreker of aardlekschakelaar activeert. Ga voor meer informatie naar het gedeelte “Waarom schakelt mijn pelletbarbecue de stroomonderbreker uit als ik hem aanzet?” tabblad.

Hoe u een fabrieksreset uitvoert.

Soms is een fabrieksreset nodig om eventuele firmware-updates te verwijderen die ervoor kunnen zorgen dat uw pelletbarbecue niet goed functioneert.

Voordat u begint, hou rekening met:

– Een fabrieksreset kan alleen worden uitgevoerd op Regal en Crown modellen uit 2021 met een serienummer tussen L910834 – L910869 of groter dan M900000.
– Fabrieksresets kunnen niet ongedaan worden gemaakt.
– In de meeste gevallen is na de reset een firmware-update vereist om het proces te voltooien..
– Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Een fabrieksreset uitvoeren:

STAP 1:
Haal de stekker van uw pelletbarbecue gedurende 20 seconden uit de stroombron en sluit hem vervolgens weer aan.

STAP 2:
Druk op de POWER-knop om het apparaat AAN te zetten.

STAP 3:
Houd de POWER-knop en de INSTELLINGEN-knop samen gedurende 3 seconden ingedrukt. Uw pelletbarbecue piept dan en er knippert RES (“reset”) op het scherm van uw controller.

STAP 4:
Herhaal in de volgende 1 – 15 seconden (niet langer dan 20 seconden) stap 3: houd de POWER-knop en de INSTELLINGEN-knop samen gedurende 3 seconden ingedrukt. Het scherm wordt helderder en de controller piept 4 keer.

STAP 5:
Uw controller zal zichzelf dan automatisch opnieuw opstarten. De oorspronkelijke fabrieksinstellingen zijn nu hersteld.

STAP 6:
Verbind de app opnieuw met uw pelletbarbecue en update de firmware vanaf de instellingenpagina.

Hoe een nulmeting uitvoeren.

Een nulmeting kan worden gebruikt om erachter te komen waar een probleem vandaan komt.

STAP 1:
Zorg ervoor dat uw barbecue UIT staat. Zodra deze is afgekoeld, verwijdert u de roosters, verwarmingsplaten en warmtegeleiders.
Zoek het luik aan de achterkant van uw trechter. Draai de schroeven los en gebruik deze om ALLE overgebleven pellets uit het reservoir te verwijderen.

STAP 2:
Zodra u het reservoir met ALLE pellets heeft geleegd, zet u de barbecue AAN en laat u hem draaien.
Als de hot rod werkt, worden alle resterende pellets die in de vijzel zijn achtergebleven verbrand en vervolgens wordt de barbecue automatisch uitgeschakeld als er niets meer te verbranden is.
Eenmaal afgekoeld, kijk in de barbecue en controleer of de vijzel volledig vrij is van ALLE pellets.

STAP 3:
Nu we terug op het nulpunt zijn, zullen we bevestigen dat alle mechanische componenten werken. Zonder pellets toe te voegen, zet u uw lege barbecue weer AAN.

Als de schroef nog steeds vastloopt, zelfs als er geen pellets in zitten, kan de schroef verbogen zijn of bramen vertonen.
Verwijder de schroef uit de schroefbuis en kijk door het gat om te zien of de binnenkant ruw of misvormd is.
Als u een opeenhoping van roest, as of achtergebleven smurrie ziet, gebruik dan schuurpapier om eventuele ruwe plekken op te poetsen en installeer vervolgens uw schroef opnieuw.

Neem voor meer informatie of onderdelen contact op met uw lokale verdeler.

Hoe kan ik de digitale controller vervangen?

De digitale controller is het brein van uw pelletbarbecue. Soms heeft je barbecue een nieuwe controller nodig: gelukkig is het wisselen snel en eenvoudig. Controllers zijn verkrijgbaar via uw lokale verdeler.

Als u een REGAL- of BARON 2020-model heeft met een L-vormig servicepaneel, met toegang via de ZIJKANT van de trechter, ga dan verder met antwoord “A.”
Als u een REGAL- of BARON-model uit 2019 heeft met een enkel servicepaneel, met toegang via de ONDERKANT van de trechter, ga dan verder met antwoord “B.”

A. Voor 2020-modellen met een servicepaneel aan de ZIJKANT van het pelletreservoir, bekijk deze video (https://youtu.be/E9_gIGhvxhw) of ga verder met de volgende stappen:

1. Haal de stekker van uw barbecue uit het stopcontact. Schroef de antenne los aan de onderkant van de trechter.
2. Verwijder de 4 schroeven uit de zijkant van de trechter. Via de zijkant naar binnen gaan is de gemakkelijkste manier om de moer van de antennedraad te verwijderen.
3. Draai de antennemoer los die de antennedraad op zijn plaats houdt aan de onderkant van de trechter. De antennedraad is de dunne zwarte draad.
4. Knip voorzichtig alleen de kabelbinders door die de draden in de trechter bundelen.
5. Ontkoppel alle connectoren die de controller verbinden met de stroombron, de brandstofsensor (alleen PRO-modellen), de vijzel, de ventilator, de hot rod en de sonde van de thermometer.
6. Verwijder de 4 schroeven aan de voorkant van het controllerdisplay en trek de controllerunit voorzichtig uit uw pelletbarbecue.
7. Installeer de nieuwe controller en monteer de resterende componenten in omgekeerde volgorde. Op de achterkant van uw controller bevindt zich een bedradingsschema waarin wordt aangegeven welke connectoren moeten worden aangesloten.

B. Voor modellen uit 2019 met een servicepaneel aan de ONDERKANT van het pelletreservoir, bekijk deze video (https://youtu.be/7Rs-nnakxl8) of voer de volgende stappen uit:

1. Haal de stekker van uw barbecue uit het stopcontact. Schroef de antenne los aande onderkant van de trechter.
2. Verwijder de 5 schroeven uit de onderkant van de trechter. Door de onderkant naar binnen gaan is de gemakkelijkste manier om de moer van de antennedraad te verwijderen.
3. Draai de antennemoer los die de antennedraad op zijn plaats houdt aan de onderkant van de trechter. De antennedraad is de dunne zwarte draad.
4. Knip voorzichtig alleen de kabelbinders door die de draden in de trechter bundelen.
5. Ontkoppel alle connectoren die de controller verbinden met de stroombron, de brandstofsensor (alleen PRO-modellen), de vijzel, de ventilator, de hot rod en de sonde van de thermometer.
6. Verwijder de 4 schroeven aan de voorkant van het controllerdisplay en trek de controllerunit voorzichtig uit uw pelletbarbecue.
7. Installeer de nieuwe controller en monteer de resterende componenten in omgekeerde volgorde. Op de achterkant van uw controller bevindt zich een bedradingsschema waarin wordt aangegeven welke connectoren moeten worden aangesloten.