Wat is er beter, gietijzeren of roestvrij stalen braadroosters?
Bij het vergelijken van braadroosters is het gewicht en de dikte van het rooster het belangrijkste om rekening mee te houden.
1. Zware braadroosters hebben de nodige massa die nodig is om de warmte vast te houden, te schroeien en deze energie over te dragen aan het voedsel op de barbecue.
2. Zware braadroosters hebben de benodigde massa om de warmte gelijkmatig over het gehele oppervlak van het rooster te verdelen.
3. Door de warmte tijdens het barbecueproces te behouden, wordt het schroeivermogen van de roosters verbeterd, waardoor de natuurlijke sappen worden vastgehouden. Met zware braadroosters kun je het vlees de eerste, tweede, derde en vierde keer dichtschroeien zonder het vlees naar een nieuwe positie op het rooster te verplaatsen. Het resultaat zijn malse, sappige en smaakvolle steaks, koteletjes en stukjes kip.
4. Zware braadroosters zijn essentieel voor smaakvolle resultaten bij het barbecueën in de open lucht.
Zware gietijzeren braadroosters zorgen voor superieure schroeiprestaties en zijn eenvoudig te onderhouden. Lees meer over het onderhouden van gietijzeren roosters.
Zware roestvrijstalen braadroosters zijn duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Eenvoudig reinigen met een roestvrijstalen reinigingsborstel.