Witte Pens met Gekarameliseerde Peperkoek Prikkers
10" Voorbereiding
15" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
- 4 witte pensen
- 4 sneetjes peperkoek
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 1 el boter
- Peper en zout
- Tandenstokers
- Optioneel: verse tijm of rozemarijn
Gebruikte Accessoires:
-
Voorbereiding:
- Snijd de peperkoek en de witte pensen in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
- Meng de mosterd met honing en bestrijk de peperkoek lichtjes met dit mengsel.
-
Grillen op de Broil King:
- Verwarm de BBQ tot ±180°C (indirecte warmte).
- Smelt de boter in een gietijzeren bakschaal op de BBQ en bak de peperkoekschijfjes tot ze krokant en gekarameliseerd zijn. Zet apart.
- Grill de witte pensschijfjes op directe hitte, draai ze regelmatig tot ze een mooie goudbruine korst krijgen (8-10 min).
-
Spiesjes maken:
- Steek om en om een schijfje witte pens en een schijfje peperkoek op een tandenstoker of prikker.
- Geef een zoete twist door elke prikker licht te bestrijken met wat vijgenconfituur.
- Werk af met een beetje verse tijm of rozemarijn.