Witte Pens met Gekarameliseerde Peperkoek Prikkers

10" Voorbereiding
15" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 4 witte pensen
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el boter
  • Peper en zout
  • Tandenstokers
  • Optioneel: verse tijm of rozemarijn
Gebruikte Accessoires:

Broil king bakplaat

  • Voorbereiding:

    • Snijd de peperkoek en de witte pensen in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
    • Meng de mosterd met honing en bestrijk de peperkoek lichtjes met dit mengsel.
  • Grillen op de Broil King:

    • Verwarm de BBQ tot ±180°C (indirecte warmte).
    • Smelt de boter in een gietijzeren bakschaal op de BBQ en bak de peperkoekschijfjes tot ze krokant en gekarameliseerd zijn. Zet apart.
    • Grill de witte pensschijfjes op directe hitte, draai ze regelmatig tot ze een mooie goudbruine korst krijgen (8-10 min).
  • Spiesjes maken:

    • Steek om en om een schijfje witte pens en een schijfje peperkoek op een tandenstoker of prikker.
    • Geef een zoete twist door elke prikker licht te bestrijken met wat vijgenconfituur.
    • Werk af met een beetje verse tijm of rozemarijn.