Spare Ribs

15" Voorbereiding
2h30" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 4 rib stukken
  • 4 eetl. Ahornsiroop
  • 4 eetl. Oestersaus
  • 2 eetl. Mosterd
  • 2 eetl. Ketchup
  • 2 blikjes bier van 33cl
  • 20 cl appelsap
  • BBQ kruiden
  • Provençaalse kruiden
  • Een snufje cayennepeper
Gebruikte Accessoires:

Rib Roaster
Invetborstel Premium

Spare Ribs in de Rib Roaster

Kruid de ribben met de barbecuekruiden.

Giet de 2 blikjes bier en het appelsap in de Broil King Rib Roaster.
Plaats vervolgens het rekje in de Rib Roaster en plaats daarop de 4 ribben.
Zet de Rib Roaster met deksel 2 uur in de barbecue op 150°C.

In de tussentijd kun je de marinade klaarmaken voor de ribs:
meng de ahornsiroop, oestersaus, mosterd en ketchup met de cayennepeper en Provençaalse kruiden.

Haal na 2 uur de ribben uit de Rib Roast en plaats ze op de grillroosters met de uitgeholde kant naar boven om nog meer smaak te bezorgen.
Bestrijk ze met de marinade en bak nog eens 15 minuten tot de marinade gekaramelliseerd is.
Draai de ribben regelmatig om en bestrijk de ribben met de marinade aan beide kanten.