Smoky Jack-O’-Lantern Gevulde Paprika

40" Voorbereiding
20" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 4 grote oranje paprika’s
  • 300g rundergehakt
  • 1 kop gekookte quinoa of rijst
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kop BBQ-saus
  • 1/2 kop geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie voor het grillen
Gebruikte Accessoires:
  • Paprika’s voorbereiden: Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes. Gebruik een klein mesje om jack-o’-lantern-gezichten in de zijkanten van de paprika’s te snijden.
  • Vulling maken: Bak de fijngesneden ui en knoflook in een pan met olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Roer de gekookte quinoa of rijst en BBQ-saus erdoor en laat het nog 5 minuten sudderen.
  • Paprika’s vullen: Vul elke uitgeholde paprika met het BBQ-mengsel, top met geraspte kaas, en plaats de paprikadeksels weer op de bovenkant.
  • Grillen: Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (ongeveer 180°C). Plaats de gevulde paprika’s direct op de grill en grill ze 15-20 minuten, of totdat de paprika’s zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  • Serveer & Geniet: Deze BBQ Jack-O’-Lantern Paprika’s zijn het lekkerst direct van de grill. Perfect voor een griezelig Halloween-diner!