Smoked Low & Slow Ribs

45" Voorbereiding
5 uur" Kooktijd
4/5 Moeilijkheid
2 Personen
Ingrediënten:
  • 2 spareribs
  • 100 g varkensvet
  • Mosterd
  • BBQ rub naar keuze

Stap 1: Kerf het vlies/membraan van de ribben in of verwijder het.
Smeer in met een beetje mosterd en breng op smaak met een BBQ-rub naar keuze. Laat de ribben ongeveer 30 minuten staan zodat de smaak kan intrekken.
Plaats het varkensvet in een container.

Stap 2:
Stel de grill in op 100°C en bereid voor op roken met indirecte hitte.
Als je barbecue op temperatuur is, voeg de ribben en het varkensvet (in de aluminium druippan) toe en rook gedurende 4 uur.
Als de ribben een beetje droog worden, vul dan de olieverstuiver met water en spray af en toe op de ribben.

Stap 3: Na 4 uur, haal de ribben van de grill en wikkel ze in butcherpapier.
Plaats de ribben op het butcherpapier, voeg wat varkensvet toe en wikkel ze in. Laat ze nu ongeveer 1 uur koken op 135°C.

Stap 4: Als de ribben mals zijn, haal ze van de grill en laat ze minstens 1 uur rusten. Het is het beste om ze in een koelbox te plaatsen.
Na het afkoelen, pak de ribben uit en bestrijk ze met de BBQ-saus naar keuze. Zorg ervoor dat de BBQ-saus warm is zodat de ribben niet meteen afkoelen.
Serveer de ribben direct.

Geniet warm met een verse koolsalade en wat toast.