Mosselen in currysaus

10" Voorbereiding
20" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4-6 Personen
Ingrediënten:
  • 1 kg mosselen
  • 2 eetlepels olie of boter
  • 3 rode chilipepers
  • 1/2 kopje gehakte koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel gember
  • 2 eetlepels verse kerrieblaadjes
  • 3 eetlepels tandoori (of andere curry) pasta
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 limoen
Gebruikte Accessoires:

Broil king multi roaster

Zet je branders op middelhoog vuur en laat de grill en gietijzeren braadpan voorverwarmen.
Maak de mosselen schoon en gooi kapotte of geopende schelpen weg. Snijd de ui, knoflook, gember en twee van de chilipepers.
Hak eventueel de korianderstengels.

Voeg de boter of olie toe aan de braadpan, samen met de uien en één hele chilipeper.
Zodra de uien beginnen te zweten en zachter worden, voeg je de knoflook, gember en de gesneden chilipeper toe.
Laat dit enkele minuten bakken.

Voeg de verse kerrieblaadjes en korianderstengels (indien gewenst) toe en bak nog twee minuten.

Voeg de currypasta toe en meng goed.
Schenk de kokosmelk erbij en roer tot er een romige saus ontstaat.
Breng langzaam aan de kook en voeg dan de mosselen toe.
Doe het deksel erop, zodat ze stomen.

Na vier minuten haal je de deksel eraf en voeg je de gehakte korianderblaadjes toe.
Roer even door en controleer of de mosselen open zijn.
Haal de braadpan van de grill en giet er wat vers limoensap overheen, samen met extra verse koriander.