Lamsbout op de Rotisserie

15" Voorbereiding
90" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4-6 Personen
Ingrediënten:
  • 1 lamsbout
  • 8 teentjes knoflook
  • 12 gedroogde jeneverbessen
  • 3 laurierblaadjes
  • Theewater
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  1. Maak in een rib roaster een pekel van grof zout, theewater, laurierblaadjes, knoflookteentjes en jeneverbessen. Pekel de lamsbout 4 tot 24 uur, zorg ervoor dat de lamsbout volledig ondergedompeld is in de pekel.
  2. Haal de lamsbout uit de pekel en dep hem droog. Wrijf de lamsbout in met gehakte knoflook, olijfolie, zout en peper.
  3. Bevestig de lamsbout op de rotisserie stang en zorg dat deze in balans is.
  4. Gril de lamsbout op lage hitte gedurende ongeveer 1,5 uur, of totdat de kerntemperatuur van het vlees 63°C bereikt of naar wens gaar is.