Lamsbout op de Rotisserie
15" Voorbereiding
90" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4-6 Personen
Ingrediënten:
- 1 lamsbout
- 8 teentjes knoflook
- 12 gedroogde jeneverbessen
- 3 laurierblaadjes
- Theewater
- Olijfolie
- Zout en peper
Gebruikte Accessoires:
Broil king rib roaster
Broil king digitale vlees thermometer
Broil king spit
- Maak in een rib roaster een pekel van grof zout, theewater, laurierblaadjes, knoflookteentjes en jeneverbessen. Pekel de lamsbout 4 tot 24 uur, zorg ervoor dat de lamsbout volledig ondergedompeld is in de pekel.
- Haal de lamsbout uit de pekel en dep hem droog. Wrijf de lamsbout in met gehakte knoflook, olijfolie, zout en peper.
- Bevestig de lamsbout op de rotisserie stang en zorg dat deze in balans is.
- Gril de lamsbout op lage hitte gedurende ongeveer 1,5 uur, of totdat de kerntemperatuur van het vlees 63°C bereikt of naar wens gaar is.