Kip aan het spit
45" Voorbereiding
1h 45" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
- 1 x Kip
- 3 eetlepels van je favoriete kiprub
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout
- Bereid de barbecue voor:
- Verwijder het opwarmrooster uit de gasbarbecue zodat de rôtisserie het niet raakt.
- Verwijder de middelste grill(s) van je BBQ en plaats een aluminium lekbak
bovenop de Flav-R-Waves om de druppels van de kip op te vangen.
Vul deze bak met een laagje water en wat zout voor extra smaak. - Laat de verwijderde grill(s) uit de BBQ terwijl je kookt.
- Verwarm de BBQ voor op 180°C door alleen de achterste rotisserie-brander aan te zetten.
- Sluit de rotisserie-motor aan op de stroom.
- Bereid het vlees voor:
- Dep de kip droog met keukenpapier.
- Meng in een kopje de rub en olijfolie door elkaar.
- Breng de rub met een bastingkwast gelijkmatig aan over de hele kip.
- Bind de kip met keukentouw, bevestig deze aan de rotisserie-spil en stel het tegengewicht in om de rotisserie in balans te brengen.
- Kook het vlees:
- Plaats de rotisserie in de BBQ en zet de motor aan.
- De kooktijd bedraagt ongeveer 1 uur en 40 minuten,
maar de belangrijkste factor is de interne temperatuur van de kip.
Gebruik een Broil King vleesthermometer om dit te controleren door deze in de kippenborst te steken.
Als de temperatuur 77°C (170°F) bereikt, is de kip perfect gaar.
- Serveer het vlees:
- Verwijder de rotisserie uit de BBQ met hittebestendige handschoenen
en draai vervolgens een van de rotisserie-vorken los zodat de kip kan glijden. - Laat het vlees tien minuten rusten.
- Snijd de kip zodra deze is afgekoeld en serveer.
- Verwijder de rotisserie uit de BBQ met hittebestendige handschoenen