Honing Mosterd Ribs

30" Voorbereiding
150" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
2 Personen
Ingrediënten:
  • 1 sparerib
  • 4 el honing
  • 3 el mosterd
  • 1 tl tijm
  • 1 tl grof zout
  • 2 el bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el BBQ-saus

1. Voorbereiding van de ribs

  • Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben voor een betere smaakabsorptie.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
    Bestrijk de ribs rijkelijk met de marinade en laat ze minstens 2 uur marineren in de koelkast.

2. Klaarmaken in de Ribroaster

  • Haal de gemarineerde ribs uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Plaats de ribs in de Broil King Ribroaster.
    Zorg ervoor dat ze stevig staan, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt.

3. Water toevoegen voor extra sappigheid

  • Voeg ongeveer 200 ml water toe aan de bodem van de ribroaster.
    Dit creëert stoom tijdens het grillen, waardoor de ribs lekker mals blijven.

4. Roosteren op de barbecue

  • Plaats de ribroaster op de voorverwarmde Broil King BBQ (indirecte warmte, rond 160°C).
  • Sluit de ribroaster af met het deksel en sluit ook de barbecue.
    Laat de ribs rustig garen tot een kerntemperatuur van 85-90°C,
    dit duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, afhankelijk van de dikte van de ribs.

5. Afwerken met extra honing-mosterd

  • Meng in een kommetje 2 el honing en 1 el mosterd.
  • Wanneer de ribs bijna klaar zijn (laatste 10 minuten), bestrijk je ze nog eens met het honing-mosterdmengsel
    en gril je ze kort zonder deksel op hoge temperatuur op het ribbetjes rek voor een mooie glazuurlaag.