Homemade Burger Buns

90" Voorbereiding
20" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
8-10 buns Personen
Ingrediënten:
    • 500 g bloem (type 550 of universeel)
    • 7 g droge gist (of 21 g verse gist)
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel zout
    • 200 ml lauwwarme melk
    • 50 ml lauwwarm water
    • 1 ei (voor het deeg)
    • 50 g zachte boter
    • 1 extra ei (voor het bestrijken)

Het deeg maken

  1. Meng in een kom de lauwwarme melk, het water, suiker en gist.
    Laat dit 5-10 minuten staan totdat het gistmengsel begint te schuimen.
  2. Voeg de bloem, zout, 1 ei en het gistmengsel samen in een kom.
    Meng met een deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg.
  3. Voeg de boter toe en kneed het deeg 8-10 minuten tot het zacht en elastisch is.
  4. Vorm een bol van het deeg en laat het 1 uur rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plek.

Deeg portioneren en vormen

  1. Verdeel het gerezen deeg in 8-10 gelijke porties (ongeveer 80-100 g per stuk).
  2. Vorm elk stuk tot een glad bolletje. Druk ze lichtjes plat om de klassieke bunvorm te creëren.
  3. Leg ze op een bakpapier en dek losjes af. Laat 30-40 minuten rijzen, tot ze bijna in volume verdubbeld zijn.

Barbecue voorbereiden

  1. Verwarm de gasbarbecue voor op indirecte hitte bij een temperatuur van 180-200°C.
  2. Plaats een bakplaat in plaats van het rooster om gelijkmatige warmte te garanderen.

De buns bakken op de BBQ

  1. Klop het extra ei los en bestrijk de bovenkant van de gerezen broodjes.
  2. Leg de buns op bakpapier op de warme bakplaat.
  3. Bak de broodjes 15-18 minuten met de deksel van je barbecue dicht, tot ze goudbruin zijn.
    Controleer af en toe de kleur en draai de bakplaat indien nodig.