Homemade Burger Buns
90" Voorbereiding
20" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
8-10 buns Personen
Ingrediënten:
-
- 500 g bloem (type 550 of universeel)
- 7 g droge gist (of 21 g verse gist)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 200 ml lauwwarme melk
- 50 ml lauwwarm water
- 1 ei (voor het deeg)
- 50 g zachte boter
- 1 extra ei (voor het bestrijken)
Gebruikte Accessoires:
Het deeg maken
- Meng in een kom de lauwwarme melk, het water, suiker en gist.
Laat dit 5-10 minuten staan totdat het gistmengsel begint te schuimen. - Voeg de bloem, zout, 1 ei en het gistmengsel samen in een kom.
Meng met een deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg. - Voeg de boter toe en kneed het deeg 8-10 minuten tot het zacht en elastisch is.
- Vorm een bol van het deeg en laat het 1 uur rijzen in een ingevette kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plek.
Deeg portioneren en vormen
- Verdeel het gerezen deeg in 8-10 gelijke porties (ongeveer 80-100 g per stuk).
- Vorm elk stuk tot een glad bolletje. Druk ze lichtjes plat om de klassieke bunvorm te creëren.
- Leg ze op een bakpapier en dek losjes af. Laat 30-40 minuten rijzen, tot ze bijna in volume verdubbeld zijn.
Barbecue voorbereiden
- Verwarm de gasbarbecue voor op indirecte hitte bij een temperatuur van 180-200°C.
- Plaats een bakplaat in plaats van het rooster om gelijkmatige warmte te garanderen.
De buns bakken op de BBQ
- Klop het extra ei los en bestrijk de bovenkant van de gerezen broodjes.
- Leg de buns op bakpapier op de warme bakplaat.
- Bak de broodjes 15-18 minuten met de deksel van je barbecue dicht, tot ze goudbruin zijn.
Controleer af en toe de kleur en draai de bakplaat indien nodig.
