Gegrild eekhoorntjesbrood met knoflook en kruiden

15" Voorbereiding
5" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
2 Personen
Ingrediënten:
  • 300 g vers eekhoorntjesbrood
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 takje tijm, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap (optioneel)
  • Verse peterselie voor garnering
Gebruikte Accessoires:
  • Voorbereiden van de champignons: Maak het eekhoorntjesbrood schoon met een vochtige doek (vermijd water, want ze kunnen het absorberen en hun textuur verliezen). Snijd de champignons in dikke plakken van ongeveer 1 cm.
  • Marinade maken: Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper. Besprenkel het eekhoorntjesbrood royaal met dit mengsel, zorg ervoor dat de champignons goed bedekt zijn.
  • Grillen: Verwarm de BBQ tot middelhoge temperatuur. Leg de plakken eekhoorntjesbrood direct op het grillrooster en grill ze 3-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn.
  • Afmaken: Besprenkel de gegrilde champignons met een beetje citroensap voor extra frisheid (optioneel) en garneer met verse peterselie.

    Serveertip:

    Serveer het gegrilde eekhoorntjesbrood als bijgerecht of als topping voor een BBQ-gegrild stukje vlees. Je kunt het ook serveren met gegrild brood en een scheutje balsamico voor een vegetarisch gerecht.