Courgette brochettes met Ricotta en Kerstomaten

20" Voorbereiding
15" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 2 grote courgettes
  • 200 g zachte roomkaas (bijv. ricotta of geitenkaas)
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper
  • 8 kerstomaten
  • Olijfolie
  • Houten of metalen spiesen
Gebruikte Accessoires:

Broil king dubbele spies

Courgettes voorbereiden
Snijd de courgettes in dunne plakken van ongeveer 3-4 mm dik.
Als de plakken te dik zijn, kunnen ze moeilijk rollen, dus zorg ervoor dat ze mooi dun zijn.
Grill de plakken kort op de BBQ of een grillpan, totdat ze net beginnen te verkleuren en zacht worden, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Kaasvulling maken
Meng in een kom de roomkaas met de geraspte Parmezaanse kaas, de fijngehakte knoflook en basilicum.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer alles goed door zodat je een romige en smaakvolle vulling krijgt.

Courgette rollen
Leg een theelepel van de kaasvulling aan het einde van een courgetteplak en rol de plak voorzichtig op, zodat je een mooi rolletje krijgt.

Brochettes maken
Rijg de courgetterolletjes, afgewisseld met kerstomaten, aan de spiesen. Zorg ervoor dat de rolletjes stevig op de spies zitten.

Grillen
Besprenkel de brochettes licht met olijfolie en grill ze op de BBQ voor ongeveer 5-7 minuten, totdat ze goudbruin en goed doorgewarmd zijn. Draai de spiesen regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi gegrild worden.

Serveren
Serveer de courgette brochettes direct van de BBQ. Eventueel kun je er nog een beetje extra basilicum of parmezaanse kaas over strooien voor een extra smaakdimensie.