Chili Con Carne

20" Voorbereiding
75" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
6-8 Personen
Ingrediënten:
  • 1 kg rundergehakt
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 groene paprika’s, in blokjes
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt (optioneel, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 2 blikken (400 g) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (300 g) mais, uitgelekt
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder (gerookt voor extra smaak)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 blokje runderbouillon opgelost in 200 ml warm water
  • Olijfolie
  • Verse koriander en limoenpartjes voor de afwerking
Gebruikte Accessoires:

Broil king gietijzer wok

  1. Voorbereiding van de BBQ:
    • Verwijder de roosters van je Broil King en plaats de gietijzeren wok in het midden van het toestel.
    • Stel de branders in op hoge directe hitte en sluit het deksel zodat de wok goed kan voorverwarmen (10-15 minuten).
  2. Bakken van de ingrediënten (directe hitte):
    • Voeg een scheutje olijfolie toe aan de hete wok.
    • Bak het rundergehakt tot het bruin is en rul het met een spatel.
    • Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
    • Doe de paprika’s en chilipepers erbij en bak tot ze zacht beginnen te worden.
    • Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort karamelliseren.
  3. Kruiden en blussen:
    • Voeg de komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, zout en peper toe en roer goed door.
    • Blus met het bouillonmengsel en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed.
  4. Indirekte garing:
    • Zet de middelste brander(s) uit en laat de buitenste branders aan op lage tot middelmatige hitte voor indirecte warmte.
    • Sluit barbecue en laat de chili 45 minuten tot 1 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
  5. Laatste ingrediënten toevoegen:
    • Voeg de kidneybonen en mais toe in de laatste 15 minuten en roer goed door.
    • Proef en breng indien nodig verder op smaak.
  6. Serveren:
    • Serveer met verse koriander en een partje limoen. Lekker met rijst, tortilla’s of knapperig brood.