Chili Con Carne
20" Voorbereiding
75" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
6-8 Personen
Ingrediënten:
- 1 kg rundergehakt
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 2 groene paprika’s, in blokjes
- 2 rode chilipepers, fijngehakt (optioneel, afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
- 2 blikken (400 g) tomatenblokjes
- 2 blikken (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik (300 g) mais, uitgelekt
- 3 el tomatenpuree
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder (gerookt voor extra smaak)
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl oregano
- Zout en peper naar smaak
- 1 blokje runderbouillon opgelost in 200 ml warm water
- Olijfolie
- Verse koriander en limoenpartjes voor de afwerking
Gebruikte Accessoires:
- Voorbereiding van de BBQ:
- Verwijder de roosters van je Broil King en plaats de gietijzeren wok in het midden van het toestel.
- Stel de branders in op hoge directe hitte en sluit het deksel zodat de wok goed kan voorverwarmen (10-15 minuten).
- Bakken van de ingrediënten (directe hitte):
- Voeg een scheutje olijfolie toe aan de hete wok.
- Bak het rundergehakt tot het bruin is en rul het met een spatel.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Doe de paprika’s en chilipepers erbij en bak tot ze zacht beginnen te worden.
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort karamelliseren.
- Kruiden en blussen:
- Voeg de komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, zout en peper toe en roer goed door.
- Blus met het bouillonmengsel en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed.
- Indirekte garing:
- Zet de middelste brander(s) uit en laat de buitenste branders aan op lage tot middelmatige hitte voor indirecte warmte.
- Sluit barbecue en laat de chili 45 minuten tot 1 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
- Laatste ingrediënten toevoegen:
- Voeg de kidneybonen en mais toe in de laatste 15 minuten en roer goed door.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak.
- Serveren:
- Serveer met verse koriander en een partje limoen. Lekker met rijst, tortilla’s of knapperig brood.