Bat Wings
20" Voorbereiding
30" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
- ½ kopje sojasaus
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 2 eetlepels fijngehakte knoflook
- 1 eetlepel fijn geraspte gember
- 1 druppel zwarte voedselkleurstof (optioneel)
- 8 hele kippenvleugels
- 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
- Marinade maken:
- In een grote mengkom, combineer de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, donkerbruine suiker, fijngehakte knoflook, geraspte gember en de zwarte voedselkleurstof (indien gebruikt). Roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Kippenvleugels marineren:
- Voeg de hele kippenvleugels toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Dek de kom af en laat de vleugels minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar bij voorkeur 4 tot 6 uur voor een intensere smaak.
- Voorbereiding van de barbecue:
- Verwarm je Broil King gasbarbecue voor op middelhoge temperatuur (ongeveer 180-200°C).
- Als je een grillpan gebruikt, plaats deze op de barbecue om voor te verwarmen.
- Vleugels bereiden:
- Haal de kippenvleugels uit de marinade en laat het overtollige vocht afdruppelen.
- Plaats de vleugels op de grillpan of in de vleeshouder op de barbecue. Sluit de deksel.
- Grillen:
- Grill de vleugels gedurende ongeveer 25-30 minuten, draai ze om de 7-10 minuten zodat ze gelijkmatig garen en een mooie goudbruine kleur krijgen.
- De vleugels zijn klaar wanneer ze een interne temperatuur van 75°C hebben bereikt.
- Serveren:
- Haal de vleugels van de barbecue en laat ze enkele minuten rusten.
- Bestrooi voor het serveren met de zwarte sesamzaadjes voor een extra vleugje Halloween-sfeer.