Bat Wings

20" Voorbereiding
30" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • ½ kopje sojasaus
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijn geraspte gember
  • 1 druppel zwarte voedselkleurstof (optioneel)
  • 8 hele kippenvleugels
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
  • Marinade maken:
    • In een grote mengkom, combineer de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, donkerbruine suiker, fijngehakte knoflook, geraspte gember en de zwarte voedselkleurstof (indien gebruikt). Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Kippenvleugels marineren:
    • Voeg de hele kippenvleugels toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Dek de kom af en laat de vleugels minimaal 1 uur in de koelkast marineren, maar bij voorkeur 4 tot 6 uur voor een intensere smaak.
  • Voorbereiding van de barbecue:
    • Verwarm je Broil King gasbarbecue voor op middelhoge temperatuur (ongeveer 180-200°C).
    • Als je een grillpan gebruikt, plaats deze op de barbecue om voor te verwarmen.
  • Vleugels bereiden:
    • Haal de kippenvleugels uit de marinade en laat het overtollige vocht afdruppelen.
    • Plaats de vleugels op de grillpan of in de vleeshouder op de barbecue. Sluit de deksel.
  • Grillen:
    • Grill de vleugels gedurende ongeveer 25-30 minuten, draai ze om de 7-10 minuten zodat ze gelijkmatig garen en een mooie goudbruine kleur krijgen.
    • De vleugels zijn klaar wanneer ze een interne temperatuur van 75°C hebben bereikt.
  • Serveren:
    • Haal de vleugels van de barbecue en laat ze enkele minuten rusten.
    • Bestrooi voor het serveren met de zwarte sesamzaadjes voor een extra vleugje Halloween-sfeer.