Hoe maakt u uw barbecue klaar voor de winter?
Wanneer de temperatuur daalt en de bladeren beginnen te vallen, is het tijd om na te denken over het voorbereiden van uw barbecue op de winter. Of u nu het hele jaar door grillt, of uw barbecue opbergt tot de lente, na een lange zomer wat tijd besteden aan het schoonmaken en inspecteren van uw barbecue is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat deze nog jaren meegaat.
1. Geef uw barbecue een grondige reiniging. Verwijder de onderdelen en schraap de binnenkant van de oven met een stevige borstel. Neem een oude doek en een emmer heet zeepsop en maak elk oppervlak van de barbecue zowel van binnen als van buiten schoon. Vergeet niet de vetopvangbak te legen. Als u uw barbecue voor de winter opbergt, zorg er dan voor dat deze volledig droog is voordat u deze opbergt.
2. Inspecteer alle componenten. Als u vervangende onderdelen nodig heeft, is dit een goed moment om na te denken over het bestellen ervan. Controleer alle gasslangen op uw gasbarbecue om er zeker van te zijn dat ze niet verouderen en geen scheuren vertonen.
3. Voorzie de gietijzeren braadroosters van een laagje olie. Door een dun laagje bakolie aan te brengen op droge, propere braadroosters, ontstaat er een extra beschermingslaag tegen roest. Als u uw barbecue een tijdje niet gebruikt, breng dan uw roosters naar binnen en bewaar ze op een droge, warme plaats.
4. Investeer in een stevige beschermhoes. Het zal uw barbecue beschermen tegen weersomstandigheden en externe factoren.
5. Bewaar propaan gasflessen in een goed geventileerde ruimte. Als u uw barbecue binnenshuis opbergt, koppel dan de gasfles los en bewaar deze in een goed geventileerde ruimte (garage, buitenschuur, enz.). Het binnenshuis opslaan is zeer gevaarlijk; zelfs de kleinste lekkage kan ernstige schade veroorzaken.
6. Alleen voor gebruik buitenshuis. Gebruik uw barbecue nooit in een afgesloten ruimte, zoals een garage, schuur of balkon. Zorg er ook voor dat uw barbecue zich op minimaal 75cm afstand van het brandbare oppervlak bevindt en niet onder een overhang.
Voor meer onderhoudstips – ga naar Jaarlijks onderhoud