Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Alles > Zalm op cederplank
03/05/16

Zalm op cederplank

Ingredienten

  • 1 ceder houten plank
  • 2 zalmfilets (150gr/stuk) of volledige zalm
  • 1 el sap van een limoen
  • 1 el olijfolie

Voor de korst

  • zwarte peper
  • zout
  • een handvol gehakte peterselie

Cederhouten planken zijn de meest gebruikte grillplanken. Bij correct gebruik voegen ze een excellente smaak toe aan de zalm. Tip: U kan hier elke smaak naar wens aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld bier, wijn, zout, limoensap,… Elk ingrediënt zal zijn eigen unieke smaak creëren. Laat de ceder plank weken in water gedurende 1 uur. Haal de plank uit het water, dep deze af en vet ze in met olie langs beide kanten.

Besprenkel de zalmfilet langs beide kanten met wat, al dan niet op smaak gebrachte olie. Plaats de zalm op de zachte zijde van de plank en verwarm de barbecue voor op 150 graden. Plaats vervolgens de ceder plank met de zalm op de grill en laat ongeveer 15-20 minuten bakken terwijl u de barbecue gesloten houdt. Nota: Voor een volledige zalm dient u een bereidingstijd van ongeveer 45-50 minuten te rekenen.

Aan de kleur en het gevoel bij het prikken met een vork kan u controleren of de zalm klaar is. Controleer op het dikste stuk van de filet. Serveer met uw favoriete mix van groenten en besprenkel met citroen of limoensap. Smakelijk.

Belangrijke opmerking: Hou steeds water (in een spuitbusje) in de buurt om eventueel vlammen aan de grillplank te kunnen blussen. Als de zalm geserveerd is, drenk dan de gebruikte plank in water om te voorkomen dat deze zou branden.

60 minuten

Gerelateerd