Varkenslende met appel

10" Voorbereiding
26 uur" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
6 Personen
Ingrediƫnten:
  • 1 teentje fijngehakt knoflook
  • 1 eetlepel verse fijngehakte gember
  • 60 ml ciderazijn
  • 125 ml appelcider
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kg varkenslende
Gebruikte Accessoires:

Invetborstel Premium

24 uren gemarineerde varkenslende met appel

Probeer varkensvlees te vinden dat nog niet gekruid werd. Dit recept vraagt een lange marinadetijd (24 uur).

Meng alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie in een kleine mengkom. Voeg voorzichtig de olijfolie toe. Stop het varkensvlees in een afsluitbare plastic zak en giet er de marinade overheen. Bewaar een beetje van de marinade om tijdens het garen het vlees te bedruipen. Leg de plastic zak op een vlakke schotel. Laat gedurende 6 tot 24 uur marineren en draai het vlees af en toe.

Plaats de druippan onder de braadroosters en vul half met water of een combinatie van water, wijn en appelcider. Verwarm de barbecue voor op de hoogste stand. Verminder de temperatuur naar de lage stand, wrijf de roosters in met olijfolie en plaats het vlees op de holle kant van de Broil King roosters. Braadt het vlees gedurende anderhalf uur en draai het vlees af en toe om. Bedruip tijdens het bakken het vlees met de rest van de marinade.