Ingrediënten
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel currypoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel vers gemalen peper
- olijfolie
- 2 soeplepels suiker
- sap van een halve citroen
- 24 grote gepelde en gekuiste scampi
- 12 in 2 gesneden dunne sneetjes pancetta
Scampi in pancetta gewikkeld, is misschien niet nieuw, maar deze pittige kruidenmengeling maakt het toch net weer anders!
De barbecue gedurende 10 minuten voorverwarmen op gemiddelde temperatuur (MEDIUM). Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar. Voeg de scampi toe en laat gedurende 30 minuten marineren. (Laat vis of schaaldieren nooit langer marineren, want dan garen ze al) Wikkel de scampi nu in de pancetta en steek vast met prikkers. De bakrooster inwrijven met olijf- of plantaardige olie. De scampi langs weerszijden kort bakken.