Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Alles > Salade van gegrilde peertjes met blauwe kaas en pijnboompitten
09/05/16

Salade van gegrilde peertjes met blauwe kaas en pijnboompitten

Ingrediënten

  • 3 peren, geschild en in sneetjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • notensla en jonge kropslaharten
  • gegrilde pijnboompitjes
  • ½ tas olijfolie van eerste persing
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl oude mosterd
  • zout & peper
  • Blauwe kaas van het type gorgonzola, roquefort…

Verwarm de BBQ voor op middelmatige temperatuur.  Meng de peren voorzichtig met de handen door de olijfolie en laat ze 4 minuutjes aan elke zijde grillen. Voorzichtig omdraaien!

Meng de beide slasoorten in een kom.

Maak de vinaigrette: mix alle ingrediënten, kruid naar smaak met peper en zout en meng de vinaigrette onder de sla. de pijnboompitten kan u vooraf best bruin laten aankleuren in een Tefal pannetje.

Schik de sla op een schoten, brokkel de kaas er over, schik de peren er mooi tussen en strooi er wat pijnboompitjes over. Heerlijk met een sneetje gegrild stokbrood en een glaasje goed witte wijn!

Gerelateerd