Ingrediënten
- ¾ kop citroensap
- ½ kop sojasaus
- 6 el honing
- 2 kleine sjalotten, gepeld en gehalveerd
- 2 grote tenen look, gepeld en gehalveerd
- 1 tl fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte verse gember
- 1 tl mosterdpoeder
- peper en zout
- 150 gr varkenshaasje per persoon
Meng alle ingrediënten voor de marinade in de foodprocessor tot een smeuïge massa. Wrijf de varkenshaasjes ermee in, dek het vlees af en laat het een nacht marineren in de koelkast. Gebruik voor marinades best een niet-metalen schaal of stevige hersluitbare plastic zak. Laat het vlees de volgende dag op kamertemperatuur komen.
Verwarm de barbecue voor en bestrijk de roosters met olie. Schroei het vlees toe en laat verder maximum 20 minuten indirect garen onder deksel. Laat het vlees nog 5 à 10 minuten rusten onder folie.
Giet de overgebleven marinade in een steelpannetje en breng het op de zijbrander aan de kook. Laat het enigszins inkoken en serveer de saus bij het vlees.