Hamburgers van gekruid rundsvlees

[:nl]Ingrediënten

  • 1 kg mager gehakt van rundsvlees
  • ¼ tas gehakte koriander
  • 2 fijn gesneden teentjes look
  • 2 fijn gesneden jalapenopepers
  • ¾ tas geraspte cheddar kaas
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 8 hamburgerbroodjes

Meng het vlees, kruiden en kaas. Vorm er 8 hamburgers van. Verwarm de barbecue voor op gemiddeld/hoog temperatuur ( Medium/High ), borstel de grill in met plantaardige olie. Leg de hamburgers op de grill en schroei goed toe langs weerzijden gedurende 2 minuten. Verminder nu de temperatuur ( Low ) en bak ze gedurende 2 minuten opnieuw verder aan beide zijden. Om de tekeningen van het grillen te bekomen, ga je als volgt te werk: Leg de balletjes op de grill in een hoek van 45°, opnieuw draaien en voort bakken in een hoek van 45°, en om te eindigen dit herhalen langs de andere kant.

Tijdens de laatste 2 minuten de broodjes lichtjes meebakken.[:fr]Ingrédients

  • 1 kg de haché de bœuf maigre
  • ¼ de tasse de coriandre hachée
  • 2 gousses d’ail émincées
  • 2 piments jalapeño émincés
  • ¾ de tasse de cheddar râpé
  • 1 cuillère à café de cumin
  • 1 cuillère à café de sel
  • 8 petits pains à hamburger

Mélangez la viande, les épices et le fromage. Formez 8 hamburgers. Préchauffez le barbecue à température moyenne/haute (Medium/High) et badigeonnez la grille d’huile végétale. Disposez les hamburgers sur la grille et faites-les dorer des deux côtés pendant 2 minutes. Baissez la température (LOW) et poursuivez la cuisson pendant 2 minutes des deux côtés. Pour que les marques de la grille s’impriment sur la viande, disposez les hamburgers de manière à ce qu’ils forment un angle de 45° avec la grille, faites-les pivoter et poursuivez la cuisson à 45°. Répétez l’opération de l’autre côté.

Réchauffez les petits pains au barbecue pendant les 2 dernières minutes.[:]