Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Alles > Piepkuiken in frambozenazijn
09/05/16

Piepkuiken in frambozenazijn

Ingrediënten

  • 2 piepkuikens (1/2 per persoon), doormidden gesneden
  • ¾ kop frambozenazijn
  • ½ kop droge witte wijn
  • ¼ kop olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 sjalotten grof gehakt
  • zwarte peper

Was en droog de piepkuikens, verwijder overtollig vet weg en snij doormidden met de wildschaar.

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en roer goed om een dikkere substantie te krijgen. Doe de kippen in 2 afsluitbare zakken, verdeel de marinade er over en laat 4 uren marineren in  de koelkast.

Verwarm de BBQ voor op hoog vuur en draai terug tot medium. Bestrijk de roosters goed met  plantaardige olie. Leg de kippen eerst met de huid op het rooster gedurende een 2-tal minuten. Doe nu hetzelfde met de andere kant. Draai de BBQ op de laagste stand en bak de kippen onder gesloten deksel gedurende een half uur onder regelmatig draaien. Bestrijk regelmatig met de marinade.

Gerelateerd