Pens met appel en peperkoek

10" Voorbereiding
5" Kooktijd
1/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediƫnten:
  • 1 witte pens
  • 1 zwarte pens
  • 1 appel
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 75 gr suiker
  • 25 ml water
  • 30 gr gezouten boter
  • 50 ml verse room
Gebruikte Accessoires:
  1. Snijd beide worsten in 10 sneetjes en snijd 10 ronde stukken uit de peperkoek en de gesneden appel. Die stapelen we later op.
  2. Voeg 25 ml water en 75 gr suiker toe aan het inox sauspannetje en zet deze op de zijbrander op middelhoog vuur. Wanneer de suiker begint te smelten, voeg je 30 gr boter toe.
  3. Als de boter gesmolten is, voeg je 50 ml verse room toe. Blijf roeren tot het mengsel een gouden kleur bereikt heeft. Zet nadien de zijbrander op de laagste stand om de karamel warm te houden.
  4. Voeg een beetje boter toe aan de bakplaat en grill de appel, peperkoek en witte pens tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Als ze klaar zijn leg je de zwarte pens op de bakplaat. Deze moet enkel opgewarm worden.
  5. Stapel de peperkoek, zwarte pens, appel en witte pens op elkaar en werk af met een laag hete, zoete karamel.