Mediterraanse gegrilde panini

20" Voorbereiding
40" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 1 lang focaccia brood
  • ½ tas pesto
  • 1 kippenfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden, peper en zout
  • geraspte mozzarella
  • 1 tas olijfolie van eerste persing

Voor de pesto

  • een bussel basilicum
  • olijfolie
  • peper en grof zout
  • 2 teentjes look
  • 2 el gegrilde pijnboompitjes
  • ½ tas geraspte Parmezaan

Mediterraanse gegrilde panini

Mix alle ingrediënten voor de pesto in de keukenrobot en voeg indien nodig olie toe tot u een smeuïge pestosaus krijgt. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Snij de groenten in redelijk grote stukken en draai er wat olijfolie onder. Bak ze knapperig in de Broil King wokpan en kruid af naar smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Snij de kippenfilet in reepjes bak ze krokant in de Broil King inox wok met gaatjes. Kruid af naar smaak.

Snij het focaccia brood overlangs doormidden en bestrijk de open zijden met de pesto en de buitenzijde met olijfolie. Schik de groenten, kippenreepjes en kaas op het brood, leg de bovenste helft er op en druk goed aan. Bak het brood aan beide zijden gedurende enkele minuten op de grill totdat het mooi gekleurd is en de kaas gesmolten is.