Mediteraanse Pizza

[:nl]Voor 4 personen: bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 kippenfilet (gegrild)
  • 200 gr. Feta kaas
  • olijven
  • zongedroogde tomaten
  • rode ajuin
  • verse basilicum
  • balsamico vinaigrette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • look (gehakt)

Meng alle ingrediënten in een kom. Beleg de pizzabodem met de kip en de groenten naar wens. Voeg voldoende fetakaas toe. Besprenkel met balsamico azijn en verse balsilicum volgens uw smaak.

  1. Plaats de pizza steen in het midden van het bakoppervlak. Draai beide branders op de hoogste stand en verwarm tot 250°C.
  2. Maak je eigen pizza en beleg deze met je favoriete sauzen. Maak je eigen pizzadeeg of gebruik een kant-en-klare pizzabodem.
  3. Controleer het bakproces regelmatig. De temperaturen en gaartijd kunnen immers verschillen naargelang de gebruikte ingrediënten en het merk en type barbecuetoestel.
  4. De pizza is klaar wanneer de kaas gesmolten is en de pizzabodem bruin is. Verwijder de pizza van de steen door middel van de bijgeleverde houten pizzaplank.
  5. Laat de steen volledig afkoelen alvorens deze van de barbecue te verwijderen.

Gerelateerde accessoires:
Broil King pizza steen professioneel (incl. spatel)
BROIL-KING-PIZZA-STEEN-PROFESSIONEL-INCL.-SPATEL[:fr]Pour 4 personnes : temps de préparation : 20 minutes

Ingrédients

  • 1 fond de pizza (maison ou prêt à cuire)
  • 1 filet de poulet (grillé)
  • 200 g de féta
  • Olives
  • Tomates séchées
  • Oignon rouge
  • Basilic frais
  • Vinaigrette balsamique
  • 3 cuillères à soupe d’huile d’olive
  • 3 cuillères à soupe de vinaigre balsamique
  • Ail (haché)

Mélangez tous les ingrédients dans un saladier. Disposez le poulet et les légumes sur le fond de pizza à votre convenance. Ajoutez une quantité généreuse de féta. Agrémentez de vinaigre balsamique et de basilic frais selon vos goûts.

  1. Placez la pierre de grillade pour pizza au milieu de la surface de cuisson. Allumez les deux brûleurs en position maximale. La température doit atteindre 250 °C.
  2. Préparez votre pizza et arrosez-la de vos sauces préférées. Préparez votre pâte à pizza ou utilisez un fond de pizza prêt à cuire.
  3. Surveillez régulièrement la cuisson. Les températures et les temps de cuisson peuvent, en effet, varier en fonction des ingrédients utilisés, de la marque et du type de barbecue.
  4. La pizza est prête lorsque le fromage est fondu et que le fond est doré. Retirez la pizza de la pierre en utilisant la planche à pizza en bois fournie.
  5. Laissez la pierre refroidir complètement avant de la retirer du barbecue.

Accessoires associés:
Broil King pierre pizza prof. avec pelle
BROIL-KING-PIZZA-STEEN-PROFESSIONEL-INCL.-SPATEL[:]