Voor 4 personen: bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 pizzabodem (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 kippenfilet (gegrild)
- 200 gr. Feta kaas
- olijven
- zongedroogde tomaten
- rode ajuin
- verse basilicum
- balsamico vinaigrette
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamico azijn
- look (gehakt)
Meng alle ingrediënten in een kom. Beleg de pizzabodem met de kip en de groenten naar wens. Voeg voldoende fetakaas toe. Besprenkel met balsamico azijn en verse balsilicum volgens uw smaak.
- Plaats de pizza steen in het midden van het bakoppervlak. Draai beide branders op de hoogste stand en verwarm tot 250°C.
- Maak je eigen pizza en beleg deze met je favoriete sauzen. Maak je eigen pizzadeeg of gebruik een kant-en-klare pizzabodem.
- Controleer het bakproces regelmatig. De temperaturen en gaartijd kunnen immers verschillen naargelang de gebruikte ingrediënten en het merk en type barbecuetoestel.
- De pizza is klaar wanneer de kaas gesmolten is en de pizzabodem bruin is. Verwijder de pizza van de steen door middel van de bijgeleverde houten pizzaplank.
- Laat de steen volledig afkoelen alvorens deze van de barbecue te verwijderen.
Gerelateerde accessoires:
Broil King pizza steen professioneel (incl. spatel)