Voor 6 personen: bereidingstijd: 1 uur
Ofschoon in het recept lamsfilet wordt gebruikt, kunt u dit zeer zeker ook vervangen door restjes gegrild lamsvlees, met uitstekende resultaten. Stoom de krieltjes op de zijbrander tot ze gaar zijn en giet ze af Als de aardappels groter zijn dan hapklaar, halveer ze of snijd ze indien nodig in vieren. Zet ze apart voor verdere bereiding. Blancheer de asperges op de zijbrander, laat ze schrikken in ijswater en laat ze uitlekken op een met keukenpapier bedekt rooster. Zet ze apart voor verdere bereiding.
Verwarm de barbecue voor op Hoge temperatuur en leg de rode paprika’s op het rooster. Blaker ze aan alle kanten en verwijder ze weer van de hittebron. Leg ze in een papieren zak om af te koelen. Verwijder dan de geblakerde schil en de pitten. Hak ze fijn. Gril het lamsvlees op Hoog gedurende 2-3 minuten per kant. Laat het afkoelen en snijd het daarna in plakken.
Voor de dressing doet u de eierdooiers, knoflook en citroensap in een mixer, of in de kom van een foodcompressor. Terwijl de motor draait, voegt u de verscheidene soorten olie toe in een dunne straal. Voeg de gehakte muntblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper indien gewenst. Vermeng het lamsvlees, de aardappelen, paprika en geblancheerde asperges met de dressing en garneer met verse bieslook.