Ingrediënten
- 1 kg mager gehakt van rundsvlees
- ¼ tas gehakte koriander
- 2 fijn gesneden teentjes look
- 2 fijn gesneden jalapenopepers
- ¾ tas geraspte cheddar kaas
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 8 hamburgerbroodjes
Meng het vlees, kruiden en kaas. Vorm er 8 hamburgers van. Verwarm de barbecue voor op gemiddeld/hoog temperatuur ( Medium/High ), borstel de grill in met plantaardige olie. Leg de hamburgers op de grill en schroei goed toe langs weerzijden gedurende 2 minuten. Verminder nu de temperatuur ( Low ) en bak ze gedurende 2 minuten opnieuw verder aan beide zijden. Om de tekeningen van het grillen te bekomen, ga je als volgt te werk: Leg de balletjes op de grill in een hoek van 45°, opnieuw draaien en voort bakken in een hoek van 45°, en om te eindigen dit herhalen langs de andere kant.
Tijdens de laatste 2 minuten de broodjes lichtjes meebakken.