Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Alles > Hamburgers met gegrilde tonijn en wasabimayonaise
09/05/16

Hamburgers met gegrilde tonijn en wasabimayonaise

Ingrediënten

  • 6 tonijnsteaks van elk 120 gr
  • 3 soeplepels sesamolie
  • 1,5 soeplepel grof zout
  • 3 soeplepels sesamzaadjes
  • 6 hamburgerbroodjes
  • roquette, klein gesneden

Voor de mayonaise

  • 4 soeplepels mayonaise
  • 2 soeplepels wasabi
  • 2 teentje look, fijngesneden
  • 2 soeplepels gehakte koriander

Verwarm de barbecue tot op middel tot hoog vuur (MEDIUM/HIGH). Dep de steaks droog. Smeer ze in met olie en bestrooi ze met versgemalen peper, het grof zout en de sesamzaadjes.
Terwijl de barbecue voor verwarmt, maak je de mayonaise klaar door alle ingrediënten te vermengen.
Bak nu de tonijn kort aan beide zijden, zodat de steaks mooi bruin gegrild zijn aan de buitenzijde, maar nog rosé van binnen zijn. Bak de broodjes een minuutje op de barbecue. Vul ze met de mayonaise, de steaks en de sla.

Bijgerecht: Gemarineerde aspergesla met geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 1 bussel asperges

Voor de vinaigrette

  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje look
  • ½ theelepel zout
  • 1 ½ theelepel Dijon mosterd
  • 2 soeplepels geroosterde sesamzaadjes
  • sap van een halve citroen
  • 1 soeplepel balsamicoazijn
  • vers gemalen zwarte peper
  • ½ tas zachte olijfolie

Schil en was de asperges, snij ze in grove stukken en kook ze beetgaar. Verfris ze in ijswater, laat uitlekken en dep droog. Bewaar op kamertemperatuur. Rooster de sesamzaadje in een pan met antikleeflaag en bewaar. Voor de vinaigrette: sjalot en look zeer fijn malen in de keukenrobot. Voeg zout, de mosterd, het citroensap, balsamicoazijn en peper bij, en meng kort tot een geheel. Voeg, terwijl de keukenrobot draait, een beetje olijfolie bij. een half uur voor het serveren, de asperges op een schaal schikken en besprenkelen met de vinaigrette. Bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes. Opdienen op kamertemperatuur.

Gerelateerd