Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Vlees > Lamsvlees > Gemarineerde lamskroon met gremolata
09/05/16

Gemarineerde lamskroon met gremolata

Ingrediënten

  • 3 tot4 lamskronen
  • 8 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • ¼ tas gehakte platte peterselie
  • 4 teentjes look
  • zestes van 2 citroenen
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tas olijfolie van eerste persing
  • zeste van 1 citroen
  • ¼ tas vers gehakte peterselie
  • 2 geplette en fijngehakte lookteentjes
  • vers gemalen zwarte peper

De lamskroon laten we een nachtje marineren. Haal de blaadjes van de tijm en rozemarijn van hun takjes en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de peterselie en de laurierblaadjes. Kneus de teentjes look en plet ze met de platte zijde van het mes. Was de citroenen zorgvuldig, schil ze met een dunschiller of zestesnijder en hak ze fijn. Doe alles met de gemalen peper bij de olijfolie en meng goed.

Smeer de lamskronen nu goed in met de marinade, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze een nachtje in de koelkast marineren.

Maak de gremolata: voeg de 4 ingrediënten bij elkaar en strooi dit over het vlees alvorens te serveren.

Olie de BBQ rooster in en haal de lamskronen minsten 1 u vooraf uit de koelkast zodat ze op  kamertemperatuur kunnen komen. Bak de lamskronen ongeveer 20 minuten op middelmatig vuur met gesloten deksel. Wikkel in aluminiumfolie en laat ze nog 5 à 10 minuutjes rusten.

Bestrooi het vlees met de gremolata en een koude bonensla naar eigen smaak.

Gerelateerd