Ingrediënten
- 750 gr entrecote
- ¼ kop sojasaus
- ¼ kop suiker
- 1 el sesamolie
- 1 el citroensap
- 4 teentjes look, fijngehakt
- 1 el verse gember, fijngehakt
- 1 tl Aziatische chilisaus
- zwarte peper
Dep het vlees droog en schroei het kort dicht aan beide kanten. Neem van het vuur.
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal. Leg het vlees er in en sluit goed af. Laat 6 uren tot een hele nacht marineren en draai het 2-3 keren om.
Verwarm de BBQ voor op hoog vuur en draai terug tot medium. Bestrijk de roosters goed met olie. Bak het vlees 5 min aan beide kanten. Neem van het vuur en laat nog 5 minuten rusten, gewikkeld in aluminiumfolie, met de zijde die het laatst op de rooster gelegen heeft naar boven.
Giet de marinade ondertussen in een steelpannetje en laat inkoken. Snij het vlees in plakken en sprenkel de saus er over.