Ingredienten
- 12 kippenvleugels of -boutjes
Voor de marinade:
- 1/3 kop plantaardige olie
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl zout
- 2 el rode wijnazijn
Voor de roquefortsaus:
- ½ kop mayonaise
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1 el fijngehakte ui
- 1 tl fijngehakte tijm
- 1 el rode wijnazijn
- ½ kop verkruimelde roquefort
Accessoires:
Grill Pro kippenvleugelrek
Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de vleugels of boutjes er in. Verwarm de barbecue voor op stand HOOG. Hang het vlees in het Grill Pro kippenvleugelrek. Je kan ook een grillmand of het Grill Pro dubbele rooster gebruiken waartussen je het vlees kan klemmen. Is je barbecue voldoende voorverwarmd, draai dan de temperatuur wat lager en plaats het rek op de rooster. Sluit het barbecuedeksel. Grill de kippenvleugels goudbruin gedurende ongeveer 45 minuten.
Gebruik je het dubbele rooster, dan moet je het vlees uiteraard regelmatig draaien, ook de baktijd wordt dan korter. Gebruik je het kippenvleugelrek, leg dan kleine worteltjes en bleekselder in het rek, die groentjes zullen heerlijk smaken.
Voor de saus roer je alles mooi door elkaar. Dat kan perfect vooraf. Gegrilde aardappeltjes smaken hier heerlijk bij!
1u 15 min