Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Alles > Gegrilde aspergepunten met prosciutto
09/05/16

Gegrilde aspergepunten met prosciutto

Ingredienten

  • 1 kg groene asperges
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 12-15 sneden prosciutto
  • 2 soeplepels balsamicoazijn
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

Je kan dit gerecht als hoofdmaaltijd, voorgerecht of zelfs als aperitiefhapje maken. Het is een heel smakelijke opener voor je barbecuefestijn.
Was de asperges, schillen hoeft niet. Breek of snij het harde uiteinde er af. Strijk ze in met olijfolie van goede kwaliteit. Verwarm de gasbarbecue voor, gedurende 10 minuten op gemiddeld temperatuur (medium). Voor een houtkoolbarbecue: de kolen mogen niet té heet zijn. Leg de asperges op de gril, rol ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen en overal dat mooie bruine grillstreepje krijgen. Neem de asperges van de barbecue en wikkel ze in een sneetje rauwe ham (prosciutto, Ganda, Ardeense… naar smaak). Leg ze nog een klein minuutje terug zodat de ham warmt en lichtjes bakt. Schik ze op een schotel, overgiet met een beetje balsamicoazijn en bestrooi met de vers gemalen zwarte peper.

Heerlijk zo uit het vuistje of met een stukje geroosterde ciabatta!

Gerelateerd