Nodig voor het deeg
- 1,5 tl droge gist
- 1 tas lauw water
- ½ tl suiker
- 2 tassen patisseriebloem
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
- 1 el maïszetmeel
Voor de vulling
- 1 bol gegrilde knoflook
- 250 gr malse geitenkaas
- gehakte verse oregano, basilicum en platte peterselie
- 1 tas geroosterde pijnboompitjes
Maak eerst het deeg. Los de gist op in het water en de suiker. Doe er vervolgens de bloem, olijfolie en het zout bij en kneed tot een elastisch deeg. Laat 10 minuutjes rusten, het deeg moet niet rijzen.
Leg de GrillPro pizzasteen op de BBQ en verwarm de oven voor op hoge temperatuur. Draai de temperatuur nu terug tot medium.
Neem een stuk bakpapier en rol er het deeg op uit in de gewenste vorm. U kunt hiervoor ook een houten plank gebruiken die u eerst heeft bestrooid met het zetmeel. Het gevulde brood moet in ieder geval nog op de pizzasteen geschoven kunnen worden.
Verdeel eerst de look over het deeg en vervolgens alle andere ingrediënten. Leg het brood op de pizzasteen, sluit de BBQ en laat 10 minuten bakken tot het brood knapperig en de kaas warm is.
Voor de gegrilde knoflook: leg de bol op een stuk aluminium folie bestrijk de hele bol rijkelijk met olijfolie, sluit de folie en bak de bol 20 minuten op de grill. Laat afkoelen en pel de teentjes.