Mijn Winkelmand
0
  • Je winkelmand is momenteel leeg.
Broil King BeNeLux > Hapjes > Aubergine Parmezaan
20/03/20

Aubergine Parmezaan

Ingrediënten

  • 8 schijven gegrilde aubergine
  • 2 kopjes tomatensaus (recept hieronder)
  • 1 3/4 kop geraspte mozzarella
  • 1/4 kop geraspte parmezaan
  • peper en zout

Gegrilde aubergine

  • 2 grote aubergines
  • 2 tl grof zout
  • 1/4 kop olijfolie

Tomatensaus

  • 1 tl olijfolie
  • 3 dikke tenen look in blokjes gesneden
  • 1 gemiddelde ajuin in fijne blokjes gesneden
  • 3 kopjes bliktomaten
  • 1 tl oregano
  • 1 vers chili pepertje fijn gesneden
  • peper en zout
  • 100g legumi
  • 35g tomatenconcentraat

Werkwijze

  1. Tomatensaus: Verhit de olijfolie in een grote sauteerpan en fruit de ui en de look gedurende 3 minuten tot deze beginnen zacht te worden. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat een uur zachtjes pruttelen. Voeg kruiden toe indien nodig.
  2. Snij de aubergine in de de lengte in 8 schijven van een dikke cm. Strooi hierop wat grof zout en laat ze zweten op een handdoek om het vocht te verwijderen. Dek eventueel ook de bovenkant af met een handdoek. Wrijf droog en verwijder zo ook het vocht. Strijk in met olijfolie. Voeg vers gemalen zwarte peper toe. Stook ondertussen de barbecue warm en laat deze dan zakken naar 200°C. Grill nadien de aubergines 3 minuten aan elke kant om de perfecte grillmarkeringen te bekomen.
  3. Verdeel een halve kop tomatensaus in een vierkante hittebestendige schotel. Leg hierop de 4 schijven aubergine en verdeel de helft van de mozzarella hierover samen met een kop tomatensaus. Herhaal dit met een tweede laag aubergines en de rest van de tomatensaus. Hierop komt de rest van de mozzarella en de parmezaan. Druk het geheel aan. Plaats het in de barbecue gedurende 45 minuten aan 200°C.
  4. Het gerecht is voor 4 personen als hoofdgerecht met salade of voor 8 personen als bijgerecht.

Gerelateerd